SOMMERJAZZ I GÅRDHAVEN 2023

 

 Sommerjazz i Gårdhaven

Live musik i Kontorets gårdhave -

Sommeren over afholder Kalundborg Blues- & JazzClub i samarbejde med 

Kontoret, Skibbrogade 44, Kalundborg

en række lørdag - middag arrangementer hvor der er levende musik.

Der er mulighed for at nyde et glas kold fadøl - et glas kold hvidvin, måske en kop kaffe -

eller med en lækker grillpølse.

Alle koncerter er kl. 11:00 

 

Lørdag den 24. juni

Christian Søgaard Trio


Morten Nordal er trioens dragende guitarist, hvis utrolige overskud af idéer og påhit spontant triller ud af begge ærmer og ustandselig rammer publikum et blødt sted lang inde. Han er kåret som Årets Fynske Jazzmusiker og har spillet og indspillet med bl.a. Habadekuk og Tip Toe Big Band m.m.m.

Lørdag den 1. juli

Dixie for You


Viser og sange af Pernille Plaetner og Rune T. Kidde, svøbt i livsglad musik fra de tre spillemænd.


Rune T. Kidde og Pernille Plaetner kan begge noget med ord, så man stopper op og lytter. Rune T Kidde nåede inden sin alt for tidlige død i oktober 2013, at skrive over 100 bøger og tegneserier, der nåede ud til et kæmpe publikum. Der er derimod ikke så mange, der kender sangskriveren Rune T Kidde. Ham møder man her. Hans gode humør og ordekvilibrisme rummer meget vid og mange vittige kommentarer til det samfund vi lever i. Rune T Kidde har også forsynet trioen med en stribe sjove tekster til gamle jazz-evergreens.


Christian Søgaard rejste som ung student til Grønland og lærte der at spille på harmonika. Både der og i DK har han siden akkompagneret mange store kunstnere. I en årrække var han kapelmester for Rasmus Lyberth. Et højdepunkt var deres optrædener i Londons Royal Albert Hall.

 

Jens Holgersen lægger med sin kontrabas trioens solide og særdeles velswingende bund. Han har en årelang karriere som bassist indenfor jazz og folkemusik. Modtager af ”Levende Musikpris 2018”. 

DFY har, i de 13 år som bandet har eksisteret, spillet på de fleste DK/SE jazzfestivaller, klubber og koncertscener med stor succes.

Stilen er melodisk, traditionel jazz med indslag af New Orleans, Dixieland og evergreens fra bl.a. The American Song Book.

Bandet har en underholdende stil med melodispil, som varierer mellem sax/klarinet - trombone og mange sangnr.

Blandingen mellem yngre og ældre jazzmusikere, giver en intensitet og spilleglæde som virkelig kommer til udtryk i de kendte traditionelle Jazznumre som bliver præsenteret på en helt ny og spændende måde.

Line up:

Jeppe Zacho (DK)  sax/klarinet/sang   Hans Ingelsstam (SE) trombone/sang   Claes Rydbeck (SE) banjo/guitar/sang

Lars M. Nielsen (DK)  kontrabas   Henrik H. Hansen (DK)  trommer

Lørdag den 8. juli

Zebrass

Lørdag den 15. juli

Rose Room Dixie

 

Swingende Dixieland Jazz


Orkestert er et forholdsvis nydannet orkester

og består af 6 musikere, der alle har dybe rødder i den danske jazzscene.

Rose Room Dixie spiller saftig swingende Dixieland, der i høj grad, og til publikums srtore tilfredshed altid kommer udover scenekanten.


Repertoiret består gerne af opfordringer fra publikum. Ellers af alle standardmelodierne blandet med op med danske sang- og revyviser. Alle Rose Rooms medlemmer har årelang erfaring på jazzscenen, og har hver for sig optrådt ved mange festivaler/spillesteder i ind- og udland

Lørdag den 22. juli

Jacob Fischer Gypsy Trio      

Lørdag den 5. august

Bottos Jazz Band

Guitaren er i centrum når Jacob fischer folder sig ud i sit mest Django Reinhardt inspirerede hjørne.

Med en af sine helt unge elever, Andreas Carlslund, som guitar sekundant og suveræne Matthias Petris solide Kontrabas, kaster de sig ud i Django klassikere blandet med egne påfund udi sigøjnerjazzen, som er en fantastisk stemningsfuld og medrivende jazzstil som blev skabt af Django Reinhardt i 30ernes Paris, i samarbejde med violinisten Stephane Grappelli.

Jacob Fischer vil sikkert være kendt af mange, ikke mindst fra alle årene med Svend Asmussen eller de flere tusinde koncerter med Finn Ziegler og Hugo Rasmussen.Jacob Fischer : Guitar  Andreas Carlslund : Guitar

Matthias Petri : Kontrabas


Bottos Jazz Band tog sin start i 2000, repertoiret blev større og større, men først i 2010 gik bandet på scenen for første gang, og begejstrede deres publikum.

Det der kendetegner orkesteret er en dynamisk spillestil, med et repertoire

der spænder fra Traditionel Jazz, Dixieland og Swing, alt sammen underkategorien man kalder ”Happy Jazz.


Erling Jakobsen - Trombone + vokal

Torben Muller -Trompet + vokal

Charles Nielsen - Klarinet

Gert Elze - Tenorbanjo

Michael Jørgensen - Kontrabas

Poul Erik Waltz - Trommer

Peter Bottos - Piano

Lørdag den 12. august

Under Byens Tage

Lokalt band spiller

Jazz på Dansk

Repertoiret er primært swingnumre, revysange og film melodier, skrevet og spillet af:

Kai Norman Andersen  / Aage Stentoft / Leo Mathiesen /

Børge Müller / Bent Fabricius-Bjerre med flere….

samt amerikanske evergreen’s.Line up:

Karoline Lindager Larsen – sang

Thomas Hassø – klaver 

Poul Erik Kristiansen – guitar

Ulrich Hansen - trommer

Lørdag den 19. august

Jes Holtsø / Wittrock Trio

Jes Holtsø.


 En charmerende drengerøv, som med et glimt i øjet og et smil, de færreste kan modstå, for længst har skrevet sig ind i de danske filmhjerter. Med langt hår, midterskilning og kuglerunde briller stod han i rollen som Børge altid klar, når Olsen Bandens spidsfindige planer krævede en ekstra hånd. På samme vis, som han få år senere lagde ansigt til flyttemand Olsens søn William i Huset på Christianshavn. Jes Holtsø modtog prisen Året Blues Navn 2012 samt nominering til Danish Music Awards folk 2012 som årets vokalist. Jes Holtsø & Morten Wittrock blev nomineret til en Danish Music Awards 2013 for årets blues album